фабулира


фабулира
(лат. fabulari) раскажува басни
создава фабула во уметничко дело, раскажува приказни, измислува, фантазира.

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • флеш-бек — (анг. flash блескот, back назад) филмски секвенции со кои во текот на фабулирањето на филмот дејството се враќа во минатото на главните јунаци …   Macedonian dictionary


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.