трубејзик


трубејзик
(анг. True BASIC) комп. структурирано ориентирана верзија на програмскиот јазик бејзик
се користи за учење на структурирано програмирање, а речиси воопшто не се користи во професионалното програмирање.

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.