трансатлантски


трансатлантски
(лат. trans-atlantinus) 1. прекуокеански, што се однесува на другата страна од Атлантски Океан
2. што минува од едниот на другиот брег на Атлантски Океан.

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • Титаник — голем британски трансатлантски брод (најголем во своето време) на својата прва пловидба (од Саутемптон за Њујорк) удрил во леден брег во ноќта мегу 14 и 15 април 1912 година и потонал притоа настрадале 1513 луѓе …   Macedonian dictionary


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.