традуторе традиторе


традуторе традиторе
(итал. traduttore traditore) преведувач предавник
назив за невешт и несовесен преведувач кој, место да биде верен толкувач на текстот на авторот, станува негов предавник.

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.