традиционален


традиционален
(пат. traditio предание) 1. заснован врз традицијата, што се пренесува од колено на колено со преданија, со раскажување
2. што е вообичаен од дамнина
3. вообичаен.

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • хота — (шп. jota) традиционален танц по потекло од северна Шпанија танцуваат две или повеќе двојки со истовремено пеење и удирање со кастанети тактот е тричетвртински, а темпото брзо, слично на валцер, но чекорите со многу поразновидни …   Macedonian dictionary


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.