степува


степува
(анг. step) игра степ, изведува чекори на степ.

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • фламенко — (шп. flamenco) 1. танц карактеристичен за андалузиските Цигани, со жив ритам, проследен со плескање со рацете и со степување 2. стил во инструменталната и вокалната музика по потекло од јужна Шпанија што се одликува со интензивен ритам и… …   Macedonian dictionary


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.