стеларен


стеларен
(лат. stelaris) ѕвезден
стеларна астрономија гранка од астрономијата што го проучува составот на вселената и се занимава со мерење на ѕвездените положби и на движењето на ѕвездите, мерење на јачината на нивниот сјај и испитување на нивните спектри.

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.