соматски


соматски
(грч. soma тело) телесен, што се однесува на телото.

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • биоенергија — (грч bios, energeia) 1. енергија извлечена од биомаса 2. енергија произведена од живи ткива, 3. псих збир на соматски и ментални енергии на кои се потпираат извесни терапеутски методи …   Macedonian dictionary


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.