солитреен


солитреен
(фр. solutreen) отсечка од горното старо камено време, меѓу орињасиенот и магдалиенот (називот е даден по местото Солитре во Франција каде што се најдени ископини од тоа време).

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.