синедриум


синедриум
(грч. synedrion) 1. кај старите Грци: совет составен од рамноправни членови што решаваат за јавните работи
2. во стара Јудеја: орган на највисоката државна власт и највисок духовен и советодавен суд.

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.