рокерси


рокерси
(анг. rockers) мн. во западните земји: момчиња облечени во црни кожени јакни што уживаат во брзо возење на мотори на кои се виорат лисичини опашки, играат рокенрол до бесвест (по што го добиле и името) и многу често се тепаат.

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.