агрегатна состојба


агрегатна состојба
физ состојба во која се јавува некое тело, начин на кој се споени најмалите делови на секое тело (постојат три агрегатни состојби тврда, течна и гасовита)

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.