репрезентативец


репрезентативец
(лат. representativus) спорт, најдобар претставник на некој спорт во една држава
играч што игра во државна репрезентација.

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • репрезентант — (лат. representais) 1. претставник застапник, заменик (на отсутен особено: претставник на некоја покраина, град или тело во сталешко собрание, народен застапник 2. спорт, главен претставник на една гранка од спортот во некоја држава,… …   Macedonian dictionary


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.