агофиломанија


агофиломанија
(итал ago игла) израз што настанал во Италија, а означува страст за боцкање во вена и внесување на каква било нештетна течност (макар и чај) како замена за некоја опојна дрога, имагинацијата на вистинското дрогирање му предизвикува на наркоманот уживање како при земањето на вистинска дрога

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.