Арауканци
(Arawak) мн некогаш мокно индијанско племе, немилосрдно истребено од шпанските освојувачи, денес ги има на подрачјето на Бразил и Венецуела

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”