проицира


проицира
(лат. projicere) 1. прави нацрт или план
2. претстави/претставува на некоја површина или рамнина.

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • перспектива — (лат. perspectiva) 1. ум. сликарско прикажување на предметите на површината на начин да изгледаат како во стварноста 2. геом. дел од нацртната геометрија што ги проучува правилата за прикажување на телата со помош на нивното централно проицирање… …   Macedonian dictionary


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.