прозелитизам


прозелитизам
(грч. proselytes) 1. пламена занесеност по новопримена вера, уверување, наука и сл.
2. настојување за придобивање што поголем број нови следбеници на некоја вера, идеја, наука и сл.

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.