Апл-компјутер
(анг Apple Computer) познат производител на персонални компјутери од Калифорнија, САД

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • макинтош — (анг. Macintosh) комп. фамилија, персонални компјутери на фирмата Апл компјутер: најмногу се користат во академските средини во САД за обработка на текст и графика, за креирање на зика, за анимации, презентации итн …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”