поентер


поентер
(фр. pointer) зоол. ловечко куче од англиска раса.
(фр. pointeur) 1. човек што ги утврдува поените
2. службеник што ги бележи основните податоци за извршената работа на работниците во едно одделение
3. во], нишанџија на топ
4. воопшто: показател, покажувач
патоказ.

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.