поента


поента
(фр. pointe) 1. концизно изразена главна мисла (на крајот на говор, песна и др.)
2. острица, жило на виц или анегдота.

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • бул — (анг. bull) 1. зоол. бик 2. фиг. недоделканост, глупост 3. забелешка или кратка приказна кај која шеговитата поента е во тоа што и недостига доследност на главната мисла 4. Џон Бул (анг. John Bull) олицетворение на англискиот народ како целост,… …   Macedonian dictionary


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.