пикира


пикира
(фр. piquer) 1. боцка, лути, дразни некого, предизвикува нечие нерасполжение, навредува
2. авиј. летне/летнува со голема брзина право накај земјата, речиси под агол од 90°
3. фрла око на некого или на нешто, посакува некого или нешто.

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.