паралелен интерфејс


паралелен интерфејс
(анг. parallel interface) начин на поврзување на компјутерски системи или периферни уреди со централната единица што овозможува едновремен пренос на еден или повеќе бајти користејќи најмалку 8 проводници.

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.