офталмологија


офталмологија
(грч. ophtalmos, logia наука) мед. наука за очите, за нивната градба и нивните функции во здрава и во болна состојба, очна медицина

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • окулистика — (лат. oculus) мед. гранка од медицината што се занимава со проучување и лекување на очни болести офталмологија …   Macedonian dictionary


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.