Ампел мит
во старогрчката митологија љубимец на богот Дионис Бах, син на еден од сатирите и некоја нимфа, по смртта Дионис го претворил во лоза

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”