миниголф


миниголф
(скр. од лат. minimum, анг. golf) спорт, игра со пластично топче што се турка со стап низ разни пречки и треба да се втера во дупка
се е како во обичниот голф, но со смалени димензии.

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.