Амалтеја
мит во старогрчката митологија нимфа (или коза) што го доела Зевс, имала рог од кој течеле нектар и амброзија пијалакот и храната на боговите

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • Амалфея — У этого термина существуют и другие значения, см. Амальтея. Коза Амалфея. Скульптура Бернини …   Википедия

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”