метално време


метално време
заедничко име за бакарното, бронзеното и железното време во историјата на човекот, време во кое луѓето ги изработувале своите орудија од метали.

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.