махинално


махинално
(лат. mahinale) ненамерно, несвесно, механички, автоматски.

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • Милькович, Виолета — Вики Милькович Вики Миљковић Полное имя Виолета Милькович Дата рождения 18 декабря 1974(1974 12 18) (37 лет) Место рождения …   Википедия

  • автоматизам — (грч automates што се движи сам) псих особина или способност на организмот да врши одредени дејства несвесно, махинално и без учество на волјат …   Macedonian dictionary

  • механички — (грч. mechanikos) 1. што се однесува на механиката 2. изведен со допир, со притисок, со сила 3. фиг. што се врши без размислување, махинално, автоматски …   Macedonian dictionary


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.