маршира


маршира
(фр. marcher) чекори правилно, оди со пропишан војнички чекор.

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • маршрута — (фр. marche rout) пат по кој треба да се маршира или да се оди правец на марширањето или на патувањето …   Macedonian dictionary

  • марш — (фр. marche) 1. ритмичен рамномерен од 2. организирано движење (марширање) на војска во пешадиски или коњички строј 3. муз. музичко дело што го одредува ритамот на човечкиот чекор (свечен, војнички, погребен марш) 4. извик за бркање: губи се! 5.… …   Macedonian dictionary


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.