малформација


малформација
(лат. malformatio) мед. вродено отстапување од нормалните селици во градбата на целото тело, на одделни органи или на нивни делови.

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • алогандромелин — (грч allos друг, aner, andros човек, melos екстремитет) зоол малформација што се состои во тоа што некое животно има екстремитети слични на човечките …   Macedonian dictionary


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.