либерализација


либерализација
(лат. uberaus) процес на ослободување на надворешната трговија од ограничувањата што го спречуваат нејзиниот слободен развој
ослободување на увозот од количествените ограничување.

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.