крунски земји


крунски земји
земји што влегле во составот на некоја монархистичка држава врз основа на наследно-династичките права на монархот

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • крунски колонии — британски колонии што немаат свои влади и во кои управата ја вршат чиновници одредени од метрополата (за разлика од доминионите и мандатните земји) …   Macedonian dictionary


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.