конспирација


конспирација
(лат. conspiratio) 1. завера
систем и методи што ги применуваат подземните организации заради зачувување на својата илегална работа и на членовите на илегалната организација
2. чување на тајна, строга доверливост.

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.