консеквентен


консеквентен
(лат. consequens) 1. што следува од нешто или што произлегува како последица на нешто
2. доследен, верен на себеси, истраен во своите начела, непоколеблив
што ги спроведува своите начела во практика.

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • консеквентен — прил. последователен, логичен, принципиален …   Български синонимен речник

  • последователен — прил. постепенен, един след друг, непрекъснат, продължителен прил. логичен, закономерен, смислен, методичен, правилен, обоснован, консеквентен прил. принципиален, неизменен, праволинеен, правоверен, ортодоксален прил. верен на принципите си прил …   Български синонимен речник


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.