Ака Ларенција
(лат Асса Larentia) мит во староримската митологија жена на пастирот Фаустул Koja, заедно со мажот, ги спасила и ги одгледала Ромул и Рем (кои, според легендата, ги доела волчица)

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”