инфлационист


инфлационист
(лат. inflatio) приврзаник на финансиска политика чија цел е издавање и пуштање во оптек на поголем број банкноти отколку што е потребно според вистинските економски прилики во земјата.

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.