инфилтрира се


инфилтрира се
(лат. infiltrare) 1. влезе/влегува цедејќи се во нешто
2. се вовлекува
се пробива
3. се впива.

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • либерализам — (лат. uberaus слободен) 1. првобитно: слободоумие, слободарство 2. во времето на феудализмот: буржоаскополитички и идеолошки правец што се борел за политичка слобода, за слобода на мислење и дејствување 3. прифаќање на различни видови буржоаски… …   Macedonian dictionary


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.