инфилтрација


инфилтрација
(лат. infiltratio) 1. мед. навлегување во ткивото и трупање на материи што не се негов составен дел
2. фиг. постепено вовлекување на туѓи елементи во некоја организација.

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.