инспектоскоп


инспектоскоп
(лат. inspectio, грч. ѕкорео гледа) апарат за откривање на царински измами
со посебна постапка се проектира на филмско платно ликот на човекот што го претресуваат, при што се оцртуваат и евентуалните предмети скриени во шуплините на телото.

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.