инсистира


инсистира
(лат. insistere) 1. упорно настојува нешто, не попушта, тврдоглаво бара
2. неотстапно тврди, тврдоглаво останува на своето мислење.

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • морализам — (лат. moralis) инсистирање на морално совршенство, проповедање на строг морал претерана морална строгост …   Macedonian dictionary

  • солицитација — (лат. solicitatio) 1. вознемирување, молење со инсистирање 2. прав. водење на судски спор …   Macedonian dictionary


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.