Адметмит
во старогрчката митологија легендарен крал во Фера (Тесалија), еден од аргонаутите, маж на Алкестида, љубимец на богот Аполон

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”