идиоекологија


идиоекологија
(грч. idios, oikos куќа, дом, logia наука) биол. биолошка дисциплина што ја проучува екологијата на поединечните организми, растенија и животни, односно екологијата на одделните органски видови.

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.