зеолити


зеолити
(грч. zeo врие, lithos камен) мн. мин. група руди слични по изгледот, по структурата и по начинот на настанувањето, но со различен хемиски состав, со белузлава боја
настануваат во пукнатините на вулканските карпи.

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.