женшен


женшен
(лат. Panax ginsen) в. гинсенг.

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • Женшен, Ли — Ли Чжэньшэн (кит. 李振盛, пиньинь Lǐ Zhènshèng, 22 сентября 1940, Далянь) – китайский фотожурналист. Содержание 1 Биография 2 Творчество и публикации 3 Литература …   Википедия

  • Ли Женшен — …   Википедия

  • гинсенг — (кин.) корен од едно источноазиско растение за кое од прастарите времиња се верува дека ги лекува сите болести и го продолжува животот женшен …   Macedonian dictionary


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.